Deprecated: Tema brez header.php je od izdaje 3.0.0 zastarel, na razpolago pa ni nadomestne izdaje. Prosim, dodajte predlogo za header.php v vašo temo. in /home/cosmicre/public_html/darilca/wp-includes/functions.php on line 4917
Vse se začne s črto … in konča z vrtnicami. – Darilca.Retina.si

Vse se začne s črto … in konča z vrtnicami.

Življenja brez rožic ni. Pika.

Ker so časi milo rečeno čudni, je temu primerno tudi moje počutje. So dnevi, ko je dan dolg in seznam opravil, ki čakajo na akcijo, tako dolg, da se mi potem enostavno nič več ne ljubi delat. Še ustvarjat ne. Nato pa pride vmes kak dan, ko se planeti poklopijo, seznam opravil brez slabe vesti prestavim na naslednji dan, sedem za pospravljeno mizo, pogledam po zalogi štampiljk (da, sedaj je že kar dobra zaloga) in vzamem tisto, na katero sem že malo pozabila. Ta dan so bile to črte.

Štampiljke, s katerimi odtisneš črte. Ena odtisne navadno tanko črto, druga debelejšo, tretja pa dve tanjši skupaj. Možgani se preklopijo v kreativno delovanje in v mislih že sestavljam vzorce. Ena črta desno in druga pod kotom, malo nižje na levo, mogoče pa malo višje, na desno? Uf, preveč možnosti. Treba bo izbrati eno. In tako je nastal vzorec. Ker pa ne morem ostati pri samo eni varijatni, sem naredila štiri. Seveda v različnih barvnih kombinacijah. Modra, vijolična, zelena in oranžna.

Barvna ozadja narejena. Kaj pa sedaj? Kako naprej? Kaj dodati? Odgovor je bil na dlani, skoraj dobesedno. Vrtnice. Ni ga čez klasiko. Tudi teh štampiljk nisem uporabljala že nekaj časa in to me je navdalo z navdušenjem in zagonom. Koliko sem jih natisnila in izrezala? Precej, veliko več, kot sem sprva načrtovala. Ampak to mi je v veselje in je moja privat terapija, da misli odtavajo na lepše in roke ustvarjajo nekaj novega. Da, na mizi je bilo celo morje vrtnic in listov.

Ko je kreativna energija na višku, jo je treba izkoristiti. Želela sem ustvariti več voščilnic, podobnih, a različnih. Sliši se komplicirano, pa ni. Vsako ozadje sem razrezala tako, da sem dobila dva dela, ki sem jih uporabila na dveh voščilnicah. Všeč mi je takšno ustvarjanje, ko lahko ideje udejanjim in nastane nekaj unikatnega.

Najprej je nastala voščilnica v modri barvi, nato zeleni in vijolični. Zadnja je bila tista z oranžnimi črtami in rumenimi vrtnicami. Vse so mi všeč, skoraj ne morem izbrati najljubše. Komaj čakam, da jih odpošljem. Nekaj jih bo odposlano kmalu, saj se že bližajo majski rojstni dnevi. Katera pa je tvoja najljubša kombinacija?

Ko potegnem črto, so črte res zakon. Tako enostavne in vsestranske. In zlahkoto jih sestavljaš v vzorce in različne kompozijice. To je zelo dobro izhodišče za usvtajanje. Mislim, da bo tega v prihodnje še več. Ne, vem, da bo tega še več. Pika.