Novo leto… novi izzivi ali po starem naprej?

In se je končalo 2017. Je bilo dobro? Bi lahko bilo še boljše? Da in da. December je vsako leto naporen, poln pričakovanj in nenehnega hitenja. Ko pa se leto obrne in nastopi prvi januar, se ritem umiri. Vsi napišemo nove zaobljube in začnemo na novo. Prazen planer, pospravljena miza, novi zvezek idej. In ko smo že pri novih idejah …

Zadnje čase poskušam stopiti iz mojega preverjenega balončka idej in ustaljenih tehnik. Že lani je božiček prinesel nove barvice. Tiste za profije in prav je, da jim izkažem čast. Pa se le opogumim in začnem barvati medvedke. Najprej prva tačka, pa potem še druga in nato trebušček. Hm, saj mi kar gre. Ko mi le uspe pobarvat celotnega medvedka, dobim še več zagona in se lotim barvanja še drugega. Tudi ta je izpadel precej ok. Ker pa ne morem kar oditi od projekta, sem te medvedke uokvirila in jih razstavila na voščilnicah.

V vsem tem kreativnem zagonu sem našla med šablonami še to prikupno kravico. Nisem je mogla spustiti rok. Ko sem jo videla, sem točno vedela, kako jo pobarvati in kako jo postaviti na voščilnici. Majhna kravica, ki se oprijema okvirja za slike in si želi malo pozornosti. Ni drugega za rečt, luštna je.

Včasih je prav lepo stopiti iz začrtanih okvirjev, se prepustiti idejam in enostavno slediti navdihu.

Upam, da ste leto 2017 zaključili uspešno in da ste v teh prostih dneh napisali svoje nove zaobljube. Želim vam uspešen, kreativen in prijazen začetek leta 2018.

p.s.: Moj začetek leta je bil super … kreativen in produktiven.