Deprecated: Tema brez header.php je od izdaje 3.0.0 zastarel, na razpolago pa ni nadomestne izdaje. Prosim, dodajte predlogo za header.php v vašo temo. in /home/cosmicre/public_html/darilca/wp-includes/functions.php on line 4917
Poletni šopek barv … magični akvareli – Darilca.Retina.si

Poletni šopek barv … magični akvareli

Po dolgem času sem bila v trgovini za ustvarjanje. Tokrat sem si že vnaprej pripravila majhen listek, kaj želim kupiti: tri barve za mojo paleto akvarelov. Da, samo tri in nič več. Samozavestno stopim do stojala in nato se zgodi. Oči začnejo preletavati mavrico barv in s prsti drsim po majhnih paketkih, ki v sebi skrivajo toliko možnosti. Ustavim se pri rumeni in že vidim sončnice, pridem do rožnate in vidim vrtnice, nato do modre in vidim vijolice. Da ne omenjam vseh odtenkov vmes in celotnega angleškega vrta cvetlic, ki sem si jih predstavljala.

Za nekaj trenutkov je šel moj plan s tremi barvami po gobe. Kako se upreti tej skušnjavi? Kako ne kupiti vseh teh barv? Preprosto. Z očmi se premaknem navzgor, na cenik. In kruta realnost prežene iz mojih misli ves angleški vrt in sončnice, pa vrtince in vijolice.

Nekaj trenutkov še oklevam in nato izberem tri barve: magenta, vijolična in turkizna.

Pogledam cene, na hitro seštejem in počakam trenutek. Da, danes definitivno samo tri barve. V mislih kombiniram te tri in premišljujem katere rožice naslikati. Že vidim nežne rožnate potonike in velike vijolične cvetove. Da, to je prava kombinacija.

Na hito naredim še en krog po trgovini, malo pobrskam kaj je novega na poličkah in nato proti blagajni. Komaj čakam, da pridem domov in jih preizkusim.

Ni lepšega občutka, ko sedeš za mizo, pripraviš papir, paleto, vodo, čopiče in začneš mešati barvo. Takrat se začne najlepši del. Čopič drsi po papirju in za sabo pušča komaj vidne sledi. Nato dodaš še nekaj pigmenta in ta se razlije po majhni lužici vode in ustvari novo barvo. Čista magija! Počasi se začnejo pojavljati oblike cvetov in listov. Nato dodaš še en cvet, eno vrtnico, en šop listov. In tako nadaljuješ in barvaš in slikaš, dokler ne nastane čisto pravi šopek poletnih cvetlic.

Akvareli imajo neko posebno noto. Videti so tako preprosti, lahkotni in brezčasni. Pa vendar so kompleksni, naučijo te potrpežljivosti in kako se prepustiti toku vode, kako se prepustiti vodi, da te vodi. Ah, super stavek! Voda, ki te vodi.

Poletje je lepo. Akvareli so zakon. Pika.