Deprecated: Tema brez header.php je od izdaje 3.0.0 zastarel, na razpolago pa ni nadomestne izdaje. Prosim, dodajte predlogo za header.php v vašo temo. in /home/cosmicre/public_html/darilca/wp-includes/functions.php on line 4917
Voščilnice malo drugače – takšne, za na steklenice – Darilca.Retina.si

Voščilnice malo drugače – takšne, za na steklenice

Večno vprašanje: “Kaj podariti za rojstni dan?” Odgovor: “Če pa že ima vse, kar potrebuje. Ne vem, kaj naj kupim.” Koliko vas je takšnih, ki si še niste postavili tega vprašanja? Je sploh kdo? Zadnje čase, je tole precej pogosta situacija. No, vsaj pri meni je.

Imam rešitev. No, predlog, kako rešiti tole zagato. Večina odraslih ima rada vino. Ali pa kakšno drugo pijačo, narejeno doma, po možnosti na domačem šnopsu. Kakorkoli, vse te pijače so v steklenicah, takšnih in drugačnih, majhnih in velikih. Ker smo Slovenci še vedno sužnji navade, vsako darilo radi lepo zapakiramo. Najlažje je to storiti tako, da steklenico postavimo v darilno vrečko in je zadeva pripravljena. Lahko pa gremo še naprej, dodamo voščilnico, ki se poda na vsako steklenico.

Tako so nastale moje obešanke za steklenice. Lepo je, če podarimo še kratko voščilo. In ni treba, da je to neka zapletena poezija. “Iskrene čestitke” ali “vse najboljše” sta še vedno moja favorita. Povesta vse. Pripišemo še datum in kraj ter podpis. Tako, sedaj pa je darilo dokončano. Steklenica in voščilnica.

Na obešankah sem se poigravala z različnimi motivi in napisi. Moj najljubši napis je: “Kolkor kapljic, tolko let!” (Slovenska narodna pesem). Štiri besede, ki povedo vse: “Želim ti še na mnoga leta, ki naj bodo srečna, vesela in zdrava, kot je vinček v tej flaši.” P.s.: Sem iz Štajerskih koncev, z goric, in pri nas imamo flaše. Tako je preprosta steklenica dobila dodano vrednost in osebno noto. Super darilo!

Te obešanke so mi v zadnjem času res prirasle k srcu. Nekaj sem jih naredila malo večjih, z motivi rož, ki so pobarvane v akvarelni tehniki. Na zadnji strani pa je majhen žepek, za sporočilo, mogoče kak evro ali pa aspirin (samo za tiste z veliko mero humorja). Všeč mi je, da so te obešanke primerne tako za ženske kot tudi za moške. Lahko pa jih prilagodimo tudi za otroke. Da ne bo pomote, njim podarimo otroški šampanjec in voščilnico z motivom medvedka, kravice ali pa balone in torte in svečk. Možnosti je toliko, da bi lahko porabila cel teden, da jih izdelam samo nekaj.

Torej, če povzamemo. Te voščilnice so univerzalne, nadvse uporabne in enostavno priročne. Ni pomembno ali podarimo vino, šnops ali pa domač malinovec. Vsaki steklenici dodajo tisto piko na i, zaradi katere je darilo veliko bolj osebno in seveda posebno.