Naravni materiali in adventna dekoracija

V nedeljo smo prižgali prvo svečko na adventnem venčku in praznično vzdušje doma se je tudi uradno začelo. Letos pa sem rekla, da ne bo ostalo samo pri venčku v jedilnici. Zato sem pobrskala po zalogi naravnih materialov v mojem predalu in poiskala storže, orehe, lešnike in naravno vrvico. Pri starših sem dobila še nekaj vejic ciprese in tise in materiala je bilo več kot dovolj.

Iz letošnjega potepanja po obali Tirenskega morja sem prinesla domov velikanske storže. Rastejo na borovih drevesih, ki so velika kot pohorske smreke na Arehu. Najmanjši storž je velik kot moja dlan. Nabrala sem jih kar nekaj in zaenkrat so našli dom v velikanski skledi, spleteni iz zlate žice. Že kar tako so zelo lepa dekoracija. Eden izmed manjših pa je našel svoje mesto v manjšem aranžmaju v družbi orehov, lešnikov in posušenih storžkov ciprese.

Seveda pa nisem pozabila na venček pri vhodnih vratih. Malo rdeče, nekaj zelene in rjave barve, pa seveda že skoraj obvezna zlata z bleščicami.  Večinoma sem uporabila naravne materiale.  Zraven pa sem morala še vključiti kakšno pentljo ali dve.  Prav ponosna sem nase, ker sem uporabila stvari, ki jih imam doma in jih lahko s pridom uporabim še naslednje leto. Zato pozivam vse, ki se boste lotili okraševanja hiše ali stanovanja, da malo pobrskate po predalih, aktivirate svojo domišljijo ter ustvarite nekaj novega in zagotovo unikatnega. Želim vam veselo ustvarjanje.