DIY: velikonočni pirhi – servietna tehnika ali “decoupage”

Prazniki se vsako leto približujejo s svetlobno hitrostjo in včasih nam zmanjka časa za pripravo nove, sveže dekoracije. Zato je dobro imeti “na zalogi” vsaj nekaj že pripravljenih kosov, ki jih lahko uporabimo na več načinov. V velikonočnem času lahko pirhe pripravimo že kak teden prej in jih okrasimo z decoupage tehniko (po domače: servietno tehniko). Tako pripravljeni pirhi so lepa dekoracija kar tako, v skledi na mizi; lahko pa jih uporabimo na še na tisoč in en način ter okrasimo še druge prostore v stanovanju. V nadaljevanju tega bloga bom to tehniko pokazala pri ustvarjanju velikonočnih pirhov.

Ko sem pred par dnevi brskala po omari, sem našla 5 plastičnih jajčk in nekaj luštnih serviet s pomladnim cvetjem.  V roku dobrih dveh ur je nastalo pet pirhov, ki že krasijo najino stanovanje.

Spodaj je še kratek filmček, kako lahko takšne pirhe narediš sam. Jaz sem jih lepo naložila v gnezdece iz rafije in vse skupaj položila v lonček, ki sem ga oblepila s posušenimi listi.  Lonček pa je že na mizi v jedilnici. En jajček pa je našel svoj dom na venčku na vhodnih vratih. Zakaj pa ne … če lahko imamo venčke za božič, jih lahko imamo še za velikonočne praznike. To je samo nekaj idej, kako uporabiti pirhe. Naslednje leto pa definitivno sledi še kakšna.

Želim vam lepe velikonočne praznike ter veliko veselja pri barvanju jajčk.