December prihaja … nove božiče voščilnice

Danes smo že zakorakali v drugo polovico novembra. Še malo, pa bodo adventni čas. Čas nadležnih zimzelenih melodij po radiu, gneče v trgovinah, nadležnih kupcev, ki tekmujejo, kdo bo kupil več in čas, ko trgovci prodajo več masla v enem dnevu, kot pa keksov v celem letu. Je pa to tudi čas okraševanja domov, izdelave okraskov, peke domačih keksov in seveda čas pisanja voščilnic. To je tista že skoraj pozabljena veščina, ki smo jo kot majhni otroci obvladovali z odliko. Veščina, pri kateri ni tipk „kopiraj“ in „prilepi“. Potrebuješ le pisalo, voščilnico in iskreno voščilo. O voščilih mogoče napišem kakšno besedo v prihodnjih dneh in tednih, danes pa sem se bolj osredotočila na voščilnice.

Zadnjih nekaj tednov sem barvala jelenčke skoraj do onemoglosti. Prsti so me že pošteno boleli, ampak nisem se mogla odtrgati od teh malih prikupnih živalic. Iz škatle sem potegnila stare barvice, tiste prave, avstrijske Jolly izpred kakšnega desetletja nazaj … Še vedno so iste … malo obrabljene, ostro ošiljene, ravno pravšnje. Skoraj nisem mogla verjeti, da je lahko barvanje tako sproščujoče in boleče hkrati. Ja, barvanje je kompleksno opravilo. 🙂 Nekaj jelenčkov je na ogled v spodnji galeriji, nekaj pa jih še vedno poplesava po moji mizi.

Spodaj so še ostale voščilnice, ki sem jih ustvarila v zadnjih nekaj dneh. Veliko snežink, drevesc in belih poljan, ki vas bodo spomnile, da je zima že za ovinkom, božični prazniki pa tudi niso več tako daleč.